Dovolte mi abych se s vámi podělil o svou čerstvou zkušenost s členem VIAA. Pro ty co nevědí co je člen VIAA zač doporučuji nahlédnout do diskuze, která zde proběhla před necelým měsícem – viz.
[ Link ] už z této diskuze si o jeho solidnosti můžete udělat určitý obrázek.
Nyní k mému případu:
Příběh č. 1
Vše začalo někdy v záři loňského roku, kdy VIAA na zdejším fóru prodával nokii 6230. Dohodli jsme se, že ji od něj koupím. Poslal jsem mu peníze předem přes účet. Asi po dvou dnech, kdy měl telefon poslat mi napsal, že jeho mamce vykradli auto a jelikož byla v autě i zmíněná nokia ukradli i tu, tudíž mi ji už nemůže prodat. Dohodli jsme se tedy, že mi pošle zpátky moje peníze. No a od té chvíle nebyl VIAA k zastižení. Na maily nereagoval na ICQ mi oznámil, že mu blbne připojení k netu a tudíž peníze pošle později (mimochodem sice mu blblo připojení k netu ale na AHC fóru se čile objevoval). No pár dnů dělal mrtvého brouka, na icq zareagoval vždy až po výhrůžce, že o jeho chování budu informovat na AHC fóru. Nakonec ale vše dobře dopadlo – peníze vrátil.
Příběh č. 2
Včera na zdejším fóru inzeroval člen Face nokii 6230 – viz
[ Link ] tak jsem si říkal, že ji koupím – zde je výčet naší včerejší e-mailové konverzace:
Já: Ahoj, na AHC fóru nabízíš nokii 6230. Měl bych o ni zájem. Jakou máš představu o ceně? Předem díky za odpověď
Face: predstava je 2000kč.....
Já: Píšeš že je kupovaná u oskara - nevíš zda je blokovaná? Respektive nevíš jestli na ní pojede T-mobile?
Face: ne neni blokovana jede na ni vsechno!!oskar nema blokovane telefony!!mel bys zajem kdyz jo tak by se pokusil urichlit prodej!:)
Já: pokud je plne funkcní a byl by jsi ochoten ji poslat postou na dobírku tak bych ji vzal
Face: ok dam ti zitra jeste vedet jiste jo?...zatim..
Já: ok -zatím se mej fajn
Face: ahoj..tak fotky si videl..tel je plne funkčni bez problemu..takze ti ho teda poslu napis mi adresu..zatím
Počet vykřičníků a hrubky ve mně začali vzbuzovat nedůvěru – navíc v profilu na AHC fóru je pod nickem Face uvedeno bydliště Ostrava, e-mail jiriface@seznam.cz , jméno Jiří Fuk no a je tedy divné, že e-maily chodí od odesílatele Jiří V. No a tu začali mé myšlenkové pochody – Jiří V., kde jsem to jen viděl, aha už vím Jiří Vjačka aneb VIAA, bydliště Šildheřovice (u Ostravy) můj „starý známý prodejce nokie 6230“ No a tak jsem si dal tu práci a začal hledat v historii fóra a našel pár inzerátů člena VIAA, kde na sebe uvádí telefon 775149788. No a tak jsem tedy dnes pokračoval v e-mailové konverzaci:
Já: Napiš mi na sebe telefon - brnknu ti a domluvíme se.
Face: 775149788
A jejda – on Face má stejné číslo jako VIAA, to je ale náhodička. Tak teď mi řekněte co platí:
Face = VIAA nebo Face=člověk, který ukradl mamce člena VIAA telefon z auta spolu se SIM kartou člena VIAA? :-))))) Rozhodnutí nechám na vás :-)))))